Har børn brug for at bære solbriller?

- Jul 20, 2018-

De fleste børn har brug for at bære solbriller, når solen er stærk. Fordi børns hornhinder og linser er klarere end voksne, er ultraviolette stråler mere tilbøjelige til at ramme nethinden, beskadige hornhindeepitelet og forårsage forbrændinger i nethindenes makulære område.

Børnenes visuelle udvikling kræver dog normalt lys til at stimulere det makulære område af nethinden, ellers vil det sandsynligvis forårsage amblyopi. Derfor kan lysetransmissionen af børns solbriller ikke være lavere end 30%, når lysoverførslen er mindre end 30%, kan den muligvis ikke sikre en effektiv stimulering af nethindenes makulære område.

Ud over behovet for at bære solbriller til deres egne sygdomme, kan alle andre børn ikke bæres i lang tid eller uanset lejligheder. Bær ikke det i mere end 1 time, når solen er stærk. Bær ikke det indendørs eller på et køligt sted.

Fordi barnets visuelle funktion endnu ikke er moden, er der brug for mere lyst lys og klar billedstimulering. Linsen på barnets øjne er blødere og mere gennemsigtig end den voksne, og kan ikke modstå ultraviolette stråler. Børnsøje sclera væv er forholdsvis blødt. Hvis det naturlige lys, der injiceres i øjet, blokeres under udvikling og vækst, er det nemt at få den aksiale længde til at forlænge, hornhindeudstødningen eller linsen er for højt hævet, hvilket forårsager nærsynthed og alvorlige tilfælde kan forårsage amblyopi. Så prøv ikke at bære solbriller til dit barn før 6 år.